Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne strani showtec.net je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj prav tako upošteva novo Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter jo skrbno izvaja.

Za potrebe poslovanja v primeru pošiljanja sporočil preko spletnega obrazca zbira naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek
naslov elektronske pošte

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Vsi omenjeni podatki se na strežniku shranjujejo tajno.

Upravitelj spletne strani  podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal drugim osebam.

Kazalo

 1. Odgovorna oseba za varstvo podatkov
 2. Delovanje spletne strani
 3. Podatki, ki jih obdelujemo
 4. Ostanite prijavljeni
 5. Orodja za analizo spletne strani
 6. Obdobje shranjevanja
 7. Vaše pravice
 8. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov
 1. Odgovorna oseba za varstvo podatkov

Odgovorna oseba za varstvo podatkov na spletni strani showtec.net je podjetje Showtec d.o.o., Ulica heroja Šaranoviča 34, 2000 Maribor. V nadaljevanju se izrazi »mi« in »nas« nanašajo na družbo Showtec d.o.o.

V primeru vprašanj se lahko kadarkoli obrnete na nas, in sicer na brezplačno telefonsko številko 02 22 80 490.

 1. Delovanje spletne strani

Vaših osebnih podatkov ne zbiramo in obdelujemo, razen v primeru, ko nam preko kontaktnega obrazca na spletni strani pošljete sporočilo.

Če v nadaljevanju ni navedeno drugače, je pravna podlaga za obdelavo podatkov, ki je obravnavana na tem mestu, alineja b) 1. točke 6. Člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR). (Zakonitost obdelave).

 1. Podatki, ki jih obdelujemo

3.1. Podatki, ki ste jih vnesli v spletni obrazec

Za zgoraj navedene namene obdelujemo zlasti vaše podatke, ki ste jih vnesli v spletne obrazce. Te podatke obdelujemo z namenom, da lahko obravnavamo vaše podane zahteve oz. vprašanja ter nanje odgovorimo.

3.2. Avtomatski zajem podatkov

Da bi vam lahko ustrezno prilagodili prikaz informacij na spletni strani, obdelujemo tudi naslednje podatke:

 • Naslov spletne strani našega spletnega mesta, do katere dostopa naslov spletne strani, ki ste jo obiskali neposredno pred tem
 • Datum in ura vašega obiska
 • Lastnosti vaše naprave, zlasti operacijski sistem in uporabljen spletni brskalnik
 • IP naslov vaše naprave na internetu
 • Naključno generirane identifikacijske številke, ki smo jih shranili na vaši napravi. Na podlagi teh identifikacijskih številk lahko ponovno prepoznamo vašo napravo na spletnem mestu. Tehnično se identifikacijske številke shranijo v obliki t. i.  piškotkov ali ETag-ov.
 • Identifikatorje naprave, ki so sestavljeni iz posameznih lastnosti vaše naprave. Na podlagi teh identifikatorjev lahko ponovno prepoznamo vašo napravo na spletnem mestu. Primeri takšnih identifikatorjev naprav so: “Ad ID“ Applovega operacijskega sistema iOS in „Oglaševalski ID“ operacijskega sistema Android

3.3. Podatki

Na spletni strani so povezave za registracijo skrite. Če ste kakorkoli prišli do povezave in se registrirali,  lahko na spletni strani prijavite v svoj uporabniški račun.

 1. Ostanite prijavljeni

Vsakokratno prijavljanje ob obisku spletnega mesta ni uporabniku prijazno. Zato se vaši podatki shranijo v vašem spletnem brskalniku v obliki zgoraj navedenih piškotkov za obdobje dveh let. Ob vsakem obisku naše spletne strani ste tako avtomatsko vpisani v svoj račun, če ste tako izbrali v vašem spletnem brskalniku. To pomeni, da lahko takoj uporabljate vse funkcije spletne strani.

To funkcijo lahko deaktivirate na naslednji način:

 • Za odjavo kliknite na »Odjava«.
 • Za ponovno prijavo kliknite na »Prijava«.

Varnostna navodila Iz varnostnih razlogov te funkcije ne uporabljajte na računalnikih, ki jih uporabljajo tudi tretje osebe. To velja zlasti za javno dostopne računalnike v spletnih kavarnah.

 1. Orodja za analizo spletne strani

5.1. Splošno

Naše spletne strani želimo čim bolj optimizirati. V ta namen uporabljamo t. i. orodja za sledljivost, ki nam omogočajo izboljšanje naše spletne aktivnosti. S pomočjo orodij za sledenje lahko spremljamo in merimo uporabo spletne ponudbe in učinkovitost spletnega oglaševanja. S pomočjo orodij za sledenje zbiramo zlasti naslednje informacije:

 • preko katerih povezav na naših spletnih straneh spletni uporabniki dostopajo do spletne strani showtec.net.
 • kdaj, kako pogosto in v kakšnem vrstnem redu so obiskane naše spletne strani.
 • katere izdelke iščejo naše stranke.
 • na katere povezave oz. ponudbo klikajo naše stranke.

S pomočjo teh podatkov izdelamo statistike, ki nam pomagajo odgovoriti na naslednja vprašanja:

 • Katere strani so še posebej privlačne za uporabnike naših storitev?
 • Kateri vsebine najbolj zanimajo naše stranke?
 • Katere ponudbe bomo pripravili za naše stranke?

5.2. Zajem in analiza psevdonimiziranih podatkov

Tu uporabljamo zlasti avtomatsko zajete podatke, opisane pod točko 3.2. Podatki se najprej shranijo v psevdonimizirani obliki (tj. naključno generirano identifikacijsko številko). Takšne psevdonimizirane podatke lahko teoretično povežemo z drugimi podatki, ki vas identificirajo kot osebo (npr. ime, naslov itd.). Takšnih povezav se poslužujemo le v primeru, da ste za to podali izrecno soglasje.

Brez podanega soglasja obdelujemo le psevdonimizirane podatke, tj. pod naključno generirano identifikacijsko številko. Brez podanega soglasja podatkov, ki jim sledimo, ne povezujemo z vašim imenom ali naslovom.

 1. Obdobje shranjevanja

Avtomatsko zajeti podatki, opisani pod točko 3.2, bodo izbrisani ali anonimizirani najkasneje po preteku 3 let.

 1. Vaše pravice

Na vašo zahtevo vam brezplačno sporočimo, ali ter katere vaše osebne podatke smo shranili. Če so izpolnjeni zakonski pogoji, imate pravico do popravka, omejitve ali izbrisa teh podatkov.

Poleg tega imate pravico, da podatke, ki ste nam jih posredovali, prejmete v strukturirani, običajni in berljivi obliki; te podatke lahko posredujete tudi naprej.

Imate tudi pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov.

 1. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov je direktor podjetja, Danijel Gorjup

V primeru vprašanj o varstvu podatkov za showtec.net se lahko obrnete na naš naslov: SHOWTEC d.o.o., Ulica heroja Šaranoviča 34 , 2000 Maribor. Telefonska številka tajništva je 02 22 80 490.

April 2022